Despre Canisa Royal Blue of Romania

      Numele meu este Adina si sunt crescator al canisei Royal Blue of Romania, canisa autorizata AChR si FCI. 

      Iubirea mea pentru caini a inceput inca de cand eram copil, atunci nestiind exact ce presupune cresterea unui caine sau cat de important este ca acesta sa aiba pedigree.

      Povestea canisei Royal Blue of Romania a inceput in anul 2020, cand in viata noastra a intrat Dolce Irish, primul meu Yorkshire Terrier, o catelusa extrem de minunata care mi-a infrumusetat complet viata.

      Frumusetea, inteligenta, personalitatea dar nu in ultimul rand dimensiunile acestei rase m-au facut sa-mi urmez visul pentru infiintarea canisei "Royal Blue of Romania", unde crestem si ingrijim cu multa iubire si atentie aceste minunate exemplare.
 

⛔  Folosirea afixului, imaginilor ori a datelor prezente pe site se pedepsește conform Codului Penal privind Drepturile de autor si Uzul de fals.

 

 

Istoricul rasei

La mijlocul anilor 1800, muncitori din Scoția au migrat în partea de nord a Angliei și au adus cu ei mai multe varietăți de mici Terrier-i pentru a vâna șobolani. Puține date exacte se cunosc despre primele exemplare. Se presupune totuși că rasa a apărut după împerecherea selectivă a Terrier-ilor aduși din Scoția. Cu timpul, Yorkshire Terrier-ii au devenit din ce în ce mai populari și crescătorii au început să participe cu acești câini la expoziții de profil.

Primul exemplar vedetă a fost un mascul pe nume Huddersfield Ben. După acest câine au fost stabilite mare parte din standardele rasei actuale. Huddersfield Ben, care a murit în 1871, era mai mare decât exemplarele din zilele noastre, însă prin programe de selecție, dimesiunile câinelui au fost reduse la nivelul actual.

Deștept și sigur de sine, Yorkshire Terrier-ul este o combinație între un drăgăstos de mici dimensiuni și un spirit aventurier al unui Terrier. Rasa acoperă o paletă largă de personalități.

Yorky au castigat o popularitate foarte mare ca si caini de companie, in special pentru doamnele din inalta societate, din cauza frumusetii, a caracterului jucaus si a dimensiunii mici.

Rezultatul este Yorkshire-ul pe care il stim astazi, un excelent companion cu o inima neinfricata, cu o blanita cu o textura ca de matase colorata intr-un albastru otel pe corp si un auriu intens pe cap si membre.

Yorkshire Terrier este o rasă de câini de talie foarte mică, greutatea standard a acestei rase fiind de 3,20 kg iar înălțimea între 11-23 de cm.

Este o rasă veche englezească crescută și îmbunătățită în regiunea Yorkshire din Anglia - de unde și-a căpătat și numele în 1870.

Inițial a fost utilizat pentru a vâna șoarecii și șobolanii din morile și minele din ducatul York.Mai târziu, în epoca Victoriană a ajuns un iubit și apreciat animal de companie. Durata de viață este de aproximativ 10-15 ani.


 

© 2020 Royal Blue of Romania
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți