Yorkshire Terrier  


- informatii utile -


          Terrierii Yorkshire sunt una dintre cele mai populare rase , dar, la fel ca toti cainii, sunt supusi cotei lor de probleme de sanatate. Unele probleme sunt congenitale, câinii se nasc cu ele; și alte probleme sunt genetice. Unele dintre problemele rasei se datorează dimensiunilor foarte mici, care ii pot face mai predispusi la accidente și rănire. Crescătorii autorizati de Yorkshire incearca pe cat posibil diminuarea acestor probleme, oferind deosebit de multa atenție in reproductia exemplarelor pentru a evita bolile cu transmitere genetica.
Iată o privire mai atentă la problemele de sănătate ale Yorkshire Terrierilor:

 

• Câinii Yorkshire Terrier au de obicei o viață lungă. Cu toate acestea bolile genetice nu ii ocolesc, sunt predispuși la probleme oculare, dislocarea temporară a rotulelor, o boală specifică osului coapsei, pietre la vezică, o boală a traheei și o boală congenitală a ficatului. 

• O atenție deosebită trebuie acordată dietei câinelui, fără a uita să îi oferi complexe de vitamine, minerale și suplimente.
• Tendința la manifestări alergice, dermatoze alergice, dermatite, reacții la medicamente impune proprietarilor să utilizeze numai produse hipoalergenice de înaltă calitate pentru îngrijirea unui animal de companie mic.
• Bolile endocrine, obezitatea, tulburările digestive, bolile ficatului, pancreasul pot fi cauzate de o dietă necorespunzătoare, de proastă calitate, dezechilibrată, încălcarea regimului de hrănire. Nu ar fi convenabil să hrăniți Yorki doar cu hrana uscata, totuși, pentru câinii din această rasă, o dietă naturală este mai potrivită. Chiar și hrana industrială uscată de cea mai înaltă calitate conține coloranți, arome, stabilizatori, astfel încât poate provoca reacții alergice, poate provoca tulburări digestive și poate duce la dezvoltarea patologiilor sistemului urogenital. Hrana uscata este destul de dificila pentru tractul digestiv blând al Yorkshire Terriers.
 Nu ar trebui să le dați bunătăți de pe masa voastră!
• Greutatea corporală a câinilor nu este mai mare de 3,2 kg , deci o greutate suplimentară de 350-450 g poate indica obezitatea la Yorki. Greutatea corporală excesivă duce la tulburări metabolice, are un efect suplimentar asupra sistemului musculo-scheletic, provoacă deformarea articulațiilor, rupturi de ligamente, care pot fi eliminate numai prin intervenție chirurgicală.
 • Dintii au un punct slab, asa ca de la o varsta frageda trebuie sa invatati catelul sa accepte periajul dentar folosind o perie moale de peri si o pasta de dinti speciala pentru caini. Saliva câinilor duce la formarea plăcii, respectiv la apariția tartrului. Îndepărtarea tartrului ar trebui efectuată o data / două ori pe an în clinica veterinară.
 La Yorkshire Terriers, în comparație cu rasele mari de câini, dinții de lapte se schimbă mult mai târziu, așa că trebuie să monitorizați cu atenție acest proces. Dentitia trebuie sa fie în forma de foarfeca. Destul de des, caninii trebuie sa fie îndepărtați de către un medic veterinar.
• Yorki sunt predispuși la răceli, boli auriculare (otită medie). Câinii din această rasă nu au pardesiu, de aceea este necesar să protejați animalele de companie împotriva hipotermiei. Pentru plimbări în sezonul rece, trebuie să cumpărați hainute pentru câini.
• După spălare, este obligatoriu să uscați bine părul animalului de companie cu un uscător de păr. După baie, urechile câinelui trebuie șterse. În scop profilactic, efectuați curățarea urechilor în fiecare săptămână si orice abatere de la normă (miros neplăcut de la urechi, mâncărime, roșeață a ochilor etc.) - o ocazie de a vizita un medic veterinar.

• Blana unui Yorkshire Terrier trebuie să fie periată zilnic folosind o perie și un pieptene pentru a te asigura că îndepărtezi toți câlții. Moțul de păr trebuie desfăcut, periat și prins la loc. Păstrarea unui elastic zile în șir îi va distruge blana! 
• Proprietarii terrierilor din Yorkshire trebuie să monitorizeze foarte atent starea de sănătate a câinilor, să efectueze în mod sistematic proceduri preventive și igienice. La cea mai mică deteriorare a stării fizice, apariția chiar a unor semne ușoare, simptome ale bolilor, modificări ale comportamentului, se solicită imediat ajutor de la o clinică veterinară.
• Atât de drăguți și jucăuși Yorkshire terriers, din păcate, nu au cea mai bună sănătate. Îngrijirea și nutriția necorespunzătoare pot transforma foarte repede un cățel activ și vesel într-un client obișnuit al clinicilor veterinare. Pentru a evita acest lucru, fiecare proprietar de Yorki ar trebui să fie conștient de toate punctele slabe ale rasei, precum și de prevenirea bolilor rasei.
• Cele mai frecvente boli ale terrierilor din Yorkshire sunt:
 - Probleme cu dinții
 - Boli ale sistemului musculo-scheletic
 - Probleme de digestie
 - Patologia ficatului și a pancreasului
 - Reactii alergice
 - Otită și conjunctivită
• Acești câini fermecători pot câștiga otite medii pur și simplu - pentru că proprietarii au uitat să ii usuce cu uscător de păr după baie și sa le absoarba apa din urechi sau conjunctivită - pentru că dorm sub aerul condiționat . Acest lucru este valabil mai ales pentru acei Yorki care rareori ies afara și se mișcă puțin. 
• Cresterea exclusiva la apartament fără ieșit afara corespunzător face câinele sa devina mult mai sensibil la acești factori.
• Plimbările obișnuite și jocurile active în aer liber vor ajuta la corectarea situației desigur, numai pe vreme uscată, calmă și nu prea rece. O bună prevenire va fi și igiena câinelui.
• Preferi mâncarea uscată? - optează pentru hrana hipoalergenica sau granule speciale pentru Yorki.
• Principala prevenție a patologiilor sistemului musculo-scheletic va fi aportul de suplimente minerale speciale pentru oase și articulații, atitudine atentă la secție și suficientă activitate fizică a câinelui.
• Un alt motiv pentru problemele digestive frecvente ale Yorkului este dieta săracă. De exemplu, o pauză lungă între hrănirile de seară și dimineața este motivul principal al "vărsăturilor flămânde". Iar hrănirea constantă a animalului de companie în timpul zilei face ca tractul digestiv să funcționeze la limita abilităților sale și mult timp nu va putea să rămână sănătos în acest mod.
• Pentru ca Yorkshire Terrier să aibă toate șansele de a evita cele mai multe boli, trebuie să-i supraveghezi sănătatea și să-l hrănești corect. Pentru un câine din această rasă, nu este important doar echilibrul corect în dietă, ci și o cantitate suficientă de vitamine si apa.
• Dacă vă hrăniți animalele de companie cu granule gata făcute, atunci trebuie să cumpărați numai granule de înaltă calitate. Spre deosebire de mărcile ieftine, în astfel de granule există o gamă completă de vitamine, minerale și alte substanțe vitale.
• Articulațiile la Yorkshire sunt un punct slab datorită greutății reduse, fragilității oaselor, precum și datorită subdezvoltării ligamentelor și mușchilor.Diverse leziuni, de exemplu, o luxație a rotulei, poate să apară în timp ce sare sau alearga. Dacă observați că animalul de companie șchiopăteaza, prezintă dureri la atingere sau îndoaie laba în mod repetat, iar arătați-l urgent medicului veterinar pentru tratament în timp util.
• Niciun animal nu este ferit in totalitate de boli. Luați în considerare cele mai frecvente boli ale Yorkshire Terriers.
• Terrierii Yorkshire, la fel ca oricare alți reprezentanți ai raselor de câini mici și decorative, au o sănătate foarte fragilă.
  Desigur, acest lucru nu înseamnă deloc că animalul dvs. de companie o sa fie în mod constant bolnav, sau ca vizitele la clinicile veterinare vor deveni o rutina.
• Cel mai adesea, apariția afecțiunilor este asociată cu îngrijirea și întreținerea necorespunzătoare. 
• Câinii de talie mini, mai ales dacă decideți să aveți un Yorkie ca animal de companie, necesită îngrijire și întreținere specială.
               Rasa Yorkshire este considerată a avea o viață lungă și cu grijă deplină animalul dvs. de companie va ajunge la aproximativ 14-16 ani de viata. Desigur, există mulți factori pentru întreținerea corectă, dar principala valoare este sănătatea!

                Yorkshire Terrier-ul deși este fragil, va duce o viață perfecta în grija unui stăpân responsabil!

© 2020 Royal Blue of Romania
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți